Coronavirus – Huisartsenpraktijk Smith – Groningen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Smith
Johan Dijkstralaan 3 9744 DA
Groningen

Coronavirus

Heeft u milde klachten die passen bij het coronavirus?

Laat u zich dan testen. Bel 0800-1202 om een afspraak te maken.

Ik heb klachten en ben gevaccineerd. Moet ik me laten testen?

Ja. Ook na de vaccinatie kunt u corona krijgen en anderen besmetten. Ook na de prik(ken) blijven daarom de maatregelen nodig, zoals afstand houden en handen wassen. Bij klachten moet u zich laten testen. Vaccinatie beschermt u wel goed tegen ernstig ziek worden.

Naar de huisarts in coronatijd, dat kan gewoon

We plannen minder patiënten in dan anders om de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden. U kunt alleen langskomen als u een afspraak heeft. We helpen u zoveel mogelijk telefonisch of via een e-mailconsult. Op deze manier willen we u zo goed mogelijk zorg blijven leveren.

Heeft u klachten en maakt u zich zorgen?

Bel de praktijk en bespreek het. Is lichamelijk onderzoek nodig? Dan plannen we een afspraak op de praktijk of een huisbezoek.

Is een lichamelijk onderzoek nodig én heeft u klachten?

Heeft u klachten als zoals, verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts? Laat u zich dan eerst testen op corona. Heeft u geen corona? Dan kunt u een afspraak maken. Bent u zo ziek dat u zich niet eerst kunt laten testen? Dan nemen we passende maatregelen om u wel te onderzoeken.

Heeft u een herhaalrecept nodig?

Als u medicatie wilt herhalen maak dan gebruik van het patiëntenportaal, de receptenlijn of de website. Het is niet meer mogelijk doosjes in te leveren bij de balie op de praktijk.

Gaat er iemand met u mee naar de praktijk?

Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.